Deutsch
English
Nederlands
Nieuwsbrief
Koop kaarten
Logo

Volgende edities


14 & 15 okt. 2017

 

  

foto_marlous21
  Beursorganisator
  Marlous Verheyen 


Tentoonstelling

DSC_0065Hieronder leest u welke mooie en bijzondere tentoonstelling er de komende editie te bewonderen is tijdens de beurs.

Frankrijk, Rijk van fossielen en Mineralen

Voor veel Nederlanders nog steeds het favoriete vakantieland. Ieder jaar weer vertrekken we massaal naar het zuiden.DSC_0063
En waarom ook niet, Frankrijk bied zoveel mogelijkheden dat er voor ieder type vakantie wel iets te vinden is. Zonnige stranden voor de zonaanbidders, bergen voor de wandelaars en fietsfanaten, culinaire geneugten, talloze musea kortom te veel om op te noemen.

Door het gevarieerde landschap met zijn bijbehorende ontstaansgeschiedenis is het land ook een paradijs voor de mineralen en fossielenzoekers. In Frankrijk zijn afzettingen vanaf het Paleozoicum tot het Pleistoceen te vinden, met daarin de voor betreffende periodes kenmerkende fossielen.
En niet te vergeten de mineralen welke in de diverse gesteenten te vinden zijn.
Trilobieten en crinoiden uit het Paleozoicum, Ammonieten en zee-egels uit het Mesozoicum en Mollusca en haaietanden uit het Tertiair en Kwartair, kortom fossielen te kust en te keur.
En niet te vergeten de mineralen welke in de diverse gesteenten te vinden zijn.
In deze tentoonstelling is een dwarsdoorsnee te zien van wat Frankrijk te bieden heeft, het is zeker niet alles wat er te vinden is.
 

 DSC_0061DSC_0064DSC_0062

Facebook
Twitter
Volg de www.internationalemineralenbeurs.nl op:

debroodfabriek_emailadres2Adres2

De Broodfabriek © 2017