Tentoonstellingen

Gaia Fossielen & Mineralen

Over een lengte van circa 6 meter organiseert Gaia Fossielen & Mineralen elke editie een bijzondere tentoonstelling.
De bijzondere vondsten bevinden zich in vitrines met de bijbehorende uitleg. Aankomende editie heeft als thema:

Klasse VII

Nee, niet groep 7 van het basisonderwijs, maar klasse VII uit het klasje van Karl Hugo Strunz, de Duitse mineraloog. Deze heer heeft in 1941 de mineralen ingedeeld in z.g. klassen. Deze klassen zijn:
1. Elementen
2. Sulfiden
3. Halogeniden
4. Oxiden
5. Carbonaten
6. Boraten
7. Sulfaten
8. Fosfaten, Arsenaten, Vanadaten
9. Silicaten
10. Organische verbindingen

In deze tentoonstelling dus de Sulfaten. Dit zijn verbindingen van een metaal en een sulfaatgroep, (SO4). De meest bekende mineralen uit deze klasse zijn waarschijnlijk Gips (Seleniet) en Bariet. Van deze twee mineralen is door zijn kleurigheid en vormenrijkdom al een tentoonstelling te maken, maar ook andere leden uit deze klasse zijn de moeite waard. In deze uitstalling dus niet alleen de twee meest bekende maar ook vele minder bende.

 

Minerals Foundation

Expositie: Kwarts uit Europa

Bij stichting Minerals Foundation staat het zelf zoeken naar mineralen centraal en dat kun je bij deze expositie duidelijk zien! Enkele teamleden van stichting Minerals Foundation (Kristian Egberts, Daniël Middel en John de Bruijn) laten verschillende eigen mineralenvondsten zien die ze in de afgelopen jaren hebben verzameld. Het zijn allemaal mineralen die ze in Europa hebben gevonden in België, Duitsland en Zwitserland.Dus ben je benieuwd naar verschillende kwartsvondsten uit Europa, de verhalen, foto’s, ervaringen en het zelf zoeken naar mineralen? Of wil je meer weten over stichting Minerals Foundation en alles over het Forum en de Vindplaatsendatabase met Field-maps? Kom dan naar de Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk op 14 en 15 oktober 2017! De expositie is te vinden bij de stand van Minerals Foundation!