De Geode Kraakservice

De trend van het moment: Geodes! Ze komen op het web namelijk overal voorbij.
Wat helemaal leuk is: Bij Bokkie’s Geode Kraakservice kan je ze ook nog zelf kraken! Ontdek zelf wat voor edelstenen zich in de bol verborgen schuilen. De bollen zijn in allerlei soorten en maten in speciale prijscategorieën.
Ben je gewoon nieuwsgierig? Kijken mag natuurlijk ook. Tip: zeer geschikt voor kinderen!

Micromounts

Micromounts zijn kleine stukken gesteente met daarin kleine mineralen. Deze zijn met het blote oog moeilijk te zien, maar door middel van een microscoop kan je ze van heel dichtbij bewonderen. Bekijk en ontdek waarom er wereldwijd tienduizenden verzamelaars wild zijn van de Micromounts.

Speurtocht

Ga op ontdekkingstocht en ontdek bijzondere mineralen, kristallen en fossielen bij verschillende standhouders.
En je kunt ook nog wat winnen! Meer informatie volgt 😉

Steenslijpen

Zeer leuk voor kinderen! Slijp zelf je steen en leer hoe je deze het beste kunt bewerken. Onder deskundige begeleiding wordt een workshop gegeven, waar de stenen gepolijst worden totdat ze mooi en glanzend zijn. Uiteraard mogen de deelnemers hun bewerkte steen als souvenir mee naar huis nemen.

Van ruwe edelsteen tot geslepen diamant

Altijd al willen weten hoe een diamant geslepen wordt vanuit een ruwe edelsteen?
Neem dan een kijkje bij deze demonstratie van Lavaplains Edelstenen en Mineralen. Deze demonstratie vind vier keer per dag plaats.
Als je nou denkt na deze demonstratie: dat wil ik ook! Vraag dan naar de mogelijkheden voor het volgen van een facetteer cursus.