Gold Rush

Activiteit
P24

Kom zelf schatzoeken bij onze Gold Rush! Pak een zeef, duik in de water- en zandbakken en ga op zoek naar pyriet, ook wel “fools gold” genoemd!

 

Mineral Fake Busters

Tentoonstelling
Fake Busters
B16

Tentoonstelling en informatiepunt over bewerkte en man-made mineralen.

Determinatie

Activiteit
Stapel van Stenen
i01

Determinatie – Laat je edelsteen testen!

Tijdens de beurs op 5 en 6 oktober kun je bij de stand van Stapel van Stenen (i01) je net aangekochte mineraal/edelsteen laten controleren. Maar je kunt natuurlijk ook een steen of sieraad van huis meenemen waar je de naam niet (meer) van weet.

Rolf Egberink (Stapel van Stenen, mineralendeskundige) werkt hierbij samen met Henk Rijneveld FGA (edelsteenkundige). Zij worden ondersteund door Ger Wouters en Kimberley en Alex van Osch.

Een korte determinatie is volledig gratis, we hanteren wel een maximum van 2 stuks per persoon. Wil je een volledig onderzoek op echtheid of meer stenen laten determineren, dan gaat er meer tijd in zitten. Daarover kun je op de beurs afspraken maken met de betreffende deskundige.

Tijdens de beurs kun je in onze stand bovendien meer informatie krijgen over (online) cursussen, workshops en advies voor verzamelaars, winkels en webshops.

Ook is het boek ‘Belazeriet of niet?’ in de stand verkrijgbaar!

Tentoonstelling 'Calciet' van Gaia Fossielen & Mineralen

Tentoonstelling
Gaia Fossielen & Mineralen
M10, M11

Meer informatie volgt binnenkort!

 

Tentoonstelling door Mineralenwereld

Tentoonstelling
Mineralenwereld
G11, G12

Onderwerp volgt binnenkort!

Op stands G11 en G12 laten Kristian Egberts en Daniel Middel van stichting Mineralenwereld diverse zelf gevonden kristallen zien die ze in hun eigen verzameling hebben staan.

Geodes kraken

Activiteit
Bokkie's Geode Kraakservice
H11

De trend van het moment: Geodes! Ze komen op het web namelijk overal voorbij.
Wat helemaal leuk is: Bij Bokkie’s Geode Kraakservice kan je ze ook nog zelf kraken! Ontdek zelf wat voor edelstenen zich in de bol verborgen schuilen. De bollen zijn in allerlei soorten en maten in speciale prijscategorieën.

Ben je gewoon nieuwsgierig? Kijken mag natuurlijk ook.

Tip: zeer geschikt voor kinderen!

Geodes kraken

Activiteit
TopEdelstenen.nl
B25

Bij de stand van TopEdelstenen.nl kunnen er de hele dag door Geodes gekraakt worden.

Leuk voor jong en oud!

Workshop Steenslijpen

Activiteit Workshop
Gaia Fossielen & Mineralen
M12

Zeer leuk voor kinderen! Schuif de hele dag door aan om zelf je steen te slijpen en leer hoe je deze het beste kunt bewerken. Onder deskundige begeleiding worden de stenen gepolijst totdat ze mooi en glanzend zijn. Uiteraard mogen de deelnemers hun bewerkte steen als souvenir mee naar huis nemen.

Facetteren

Demonstratie
Lava Plains
N08

Van ruwe edelsteen tot geslepen diamant.
Altijd al willen weten hoe een briljant saffier geslepen wordt vanuit een ruwe edelsteen!
Neem dan een kijkje bij onze demonstratie stand van Lava-Plains-Edelstenen-Mineralen.

De demonstratie vindt meerdere keren per dag plaats op deze beurs

Als je nu denkt na deze demonstraties , dat wil ik ook eens proberen vraag dan naar de mogelijkheden voor het volgen van een facetteer cursus aan een van onze medewerkers.

Wat voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een 1 daagse proef cursus of 10 halve dagen basis voor beginners, maar ook voor u op maat afgestemde cursussen behoren tot de mogelijkheden. Vraag ernaar!

Micromounts

Demonstratie
Mineralcollecting.eu
M25, N25

Micromounts zijn kleine stukken gesteente met daarin kleine mineralen. Deze zijn met het blote oog moeilijk te zien, maar door middel van een microscoop kan je ze van heel dichtbij bewonderen. Bekijk en ontdek bij Mineralcollecting.eu waarom er wereldwijd tienduizenden verzamelaars wild zijn van de Micromounts.

Tentoonstelling 'UV-mineralen' door Hidden Gem Minerals

Tentoonstelling
Hidden Gem Minerals
C19, C20

Maak kennis met de wondere wereld van de UV-mineralen bij Hidden Gem Minerals!

Mineralen die er bij daglicht misschien maar saai uitzien, kunnen tot leven komen en hun prachtige kleuren laten zien bij UV-licht. Kom de kleurenpracht bewonderen, leer meer over UV-mineralen en ontdek of er in jouw collectie misschien ook wel mineralen aanwezig zijn die met een UV-lampje ineens hele andere kleuren kunnen laten zien.

Naast de tentoonstelling biedt Hidden Gem Minerals ook UV-lampen en UV-mineralen te koop aan, zodat jouw ontdekkingstocht thuis verder kan gaan!