Expositie Stichting Mineralenwereld

Tentoonstelling
Stichting Mineralenwereld

Kristan Egberts en Daniel Middel van stichting Mineralenwereld laten tijdens de beurs hun eigen gevonden mineralen uit Zwitserland aan u zien. Ieder jaar maken zijn een meerdaagse excursie naar de verschillende gebieden van Zwitserland, om hier hoog in de bergen te graven naar bergkristal, rookkwarts, fluoriet, calciet, anataas, hematiet, rutiel en vele andere mineralen. Speciaal voor de Mineralenbeurs Rijswijk nemen zij hun meest exclusieve vondsten mee en leggen aan de hand van foto’s en video’s uit hoe het zelf zoeken naar mineralen in zijn werk gaat.

Tentoonstelling Gaia Fossielen&Mineralen

Tentoonstelling
Gaia Fossielen & Mineralen

Over een lengte van circa 6 meter organiseert Gaia Fossielen & Mineralen elke editie een bijzondere tentoonstelling. De bijzondere vondsten bevinden zich in vitrines met de bijbehorende uitleg.
Het thema van de tentoonstelling voor de editie op 2 & 3 oktober 2021 wordt binnenkort bekend!

Geodes kraken (Bokkie's Geode Kraakservice)

Activiteit
De Rolsteen

De trend van het moment: Geodes! Ze komen op het web namelijk overal voorbij.
Wat helemaal leuk is: Bij Bokkie’s Geode Kraakservice kan je ze ook nog zelf kraken! Ontdek zelf wat voor edelstenen zich in de bol verborgen schuilen. De bollen zijn in allerlei soorten en maten in speciale prijscategorieën.

Ben je gewoon nieuwsgierig? Kijken mag natuurlijk ook.

Tip: zeer geschikt voor kinderen!

Geodes kraken (TopEdelstenen.nl)

Activiteit
TopEdelstenen.nl

Ook bij de stand van TopEdelstenen.nl kunnen er de hele dag door Geodes gekraakt worden.

Leuk voor jong en oud!

Steenslijpen

Activiteit
Gaia Fossielen & Mineralen

Zeer leuk voor kinderen! Schuif de hele dag door aan om zelf je steen te slijpen en leer hoe je deze het beste kunt bewerken. Onder deskundige begeleiding worden de stenen gepolijst totdat ze mooi en glanzend zijn. Uiteraard mogen de deelnemers hun bewerkte steen als souvenir mee naar huis nemen.

Facetteren

Demonstratie
Lava-Plains-Edelstenen-Mineralen

Van ruwe edelsteen tot geslepen diamant.
Altijd al willen weten hoe een briljant saffier geslepen wordt vanuit een ruwe edelsteen!
Neem dan een kijkje bij onze demonstratie stand  van Lava-Plains-Edelstenen-Mineralen.

De demonstratie vindt meerdere keren per dag plaats op deze beurs

Als je nu denkt na deze demonstraties , dat wil ik ook eens proberen vraag dan naar de mogelijkheden voor het volgen van een facetteer cursus aan een van onze medewerkers.

Wat voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een 1 daagse proef cursus of 10 halve dagen basis voor beginners, maar ook voor u op maat afgestemde cursussen behoren tot de mogelijkheden. Vraag ernaar!

Micromounts

Demonstratie
Mineralcollecting.eu

Micromounts zijn kleine stukken gesteente met daarin kleine mineralen. Deze zijn met het blote oog moeilijk te zien, maar door middel van een microscoop kan je ze van heel dichtbij bewonderen. Bekijk en ontdek bij Mineralcollecting.eu waarom er wereldwijd tienduizenden verzamelaars wild zijn van de Micromounts.